U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Rituelen en Ceremonies 

 Rituelen en ceremonies helpen ons dieper te verbinden met levenssituaties. Het steunt o.a. bij het verweven van verlies en het vieren van bijzondere gebeurtenissen .

 ‘ Rite de passages ‘ zijn die overgangsrituelen die helpen om naar een volgende fase te gaan. Denk aan veranderingen naar een vervolgonderwijs, het uit huis gaan, het afronden van een baan, met pensioen gaan, een verhuizing, huwelijk , geboorte, het overlijden, enz..

In de waan van de dag en in deze snelle maatschappij staan we vaak onvoldoende stil bij deze situaties of momenten, terwijl ze zo essentieel zijn om ze te verankeren in je leven. 

Samen met jou / jullie overleg ik over vorm en aanpak.. Dit kunnen bekende, bestaande  of speciaal bij jou/jullie passende manieren zijn. We kunnen hierbij gebruik maken van gedichten, sprookjes en verhalen, van natuurlijke elementen of een bijzondere omgeving of dierbare plek, van symbolen, teksten uit religies, van kunstvormen, muziek, het schrijven van overwegingen, autobiografisch schrijven , enz.  Dit samen met anderen, alleen, in stilte.

De invulling en het vorm geven van dit ritueel of deze ceremonie kan ik voor jou doen. Naar behoefte kan ik je ook begeleiden in de uitvoering ervan.

Kosten zijn in overleg en afhankelijk van je vraag en behoefte en met het streven het passend te maken binnen jouw budget.