U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

 

Het immaterieel testament  ©

 

Er kan een moment komen in het leven waarin je bewuster gaat nadenken over het nalaten van je bezit, een eventuele verdeling van goederen en geld. Deze kun je in een testament vastleggen bij een notaris.

Naast deze materiële nalatenschap is er nog een ander belangrijk deel van jouw erfenis, n.l. het immateriële nalatenschap. Het gaat dan om het nalaten van de niet materiële zaken, zoals je levenservaringen, je levensvisie, je levensmotto’s, jouw symbolen en ga zo maar door. Wat heeft het leven je gegeven? Wat niet? Wat is de zin ervan(geweest)? Wat zou je hiervan willen doorgeven aan anderen?

Het immateriële testament© is een levensschets over jouw identiteit en jouw levensverhaal. Niet chronologisch en gericht op feiten maar meer op beschouwingen en moraal of je persoonlijke invulling van religie of filosofie/ levensbeschouwing. Bij een meer autobiografische aanpak nodig ik je,  in een gesprek uit, om je leven te verdiepen op deze thema’s. Samen zoeken we naar kernen en een passend symbool.

Met dit ‘materiaal’ maakt je jouw persoonlijk en immateriële testament die je kunt delen met je dierbaren bij een goed passend moment.  

Kosten voor deze bijzondere nalatenschap is in overleg en afhankelijk van je persoonlijke wensen en passend budget.